نام: امامی کاشانی، محمد

تولد و تحصیل:

تولد در محله کلهر کاشان(10-7-1310)

-ورود به دوره ابتدایی(1317)

ایشان تحصیلات ابتدایی خود را در یکی از دبستان های کاشان به مدیریت سیدمحمد تسلیمی ـ که مردی بسیار وارسته بودـ گذراند

ورود به حوزه کاشان(1323)

ایشان در کاشان در درس آیت الله محمد سلیمانی استفاده کرد، همچنین شرح امثله را نزد عمویشان فراگرفت و نیز در محضر شیخ جعفر صبوری درس نحو و منطق را آموخت. ایشان یک سال هم در حرم مطهر حبیب بن موسی(ع ) در حوزه آیت الله میرعلی یثربی ـ از مراجع تقلید آن زمان ـ مقدمات حوزه را سپری کرد.

عزیمت به تهران و ورود به مدرسه سپهسالار(1328)

ایشان برای ادامه تحصیل به مدرسه سپهسالار(مدرسه عالی شهید مطهری فعلی) آمد. هنوز کتاب «مطول» را به پایان نرسانده بود که به کلاس درس شیخ محمد علی لواسانی رفت، ولی به علت نارضایتی از اوضاع تهران و به اصرار پدرش به کاشان بازگشت.

ورود به حوزه قم(1328 تا 1340)

ایشان با راهنمایی شخصی به نام سید محمود اعتمادی عازم قم شد و به حضور آیت الله العظمی حسین بروجردی رسید و با خواندن اشعار «الفیه بن مالک» از حفظ، موافقت آیت الله بروجردی را برای ورود به مدرسه فیضیه اخذ نمود. ایشان سپس وارد مدرسه آیت الله حجت شد و با افرادی همچون حجج الاسلام راستی کاشانی و حلیمی هم حجره بود. ادامه «مطول» را نزد آیت الله موسی صدر فراگرفت و «شرح لمعه» و قسمتی از کتاب «اصول فقه» را در محضر آیت الله صدوقی آموخت. «اخلاق» را از حاج شیخ عباس قمی و شیخ جواد خندق آبادی فراگرفت. پس از آن «بیع مکاسب» را نزد آیت الله شهاب الدین مرعشی نجفی، «خیارات مکاسب» و دو جلد از «کفایه الاصول» را نزد آیت الله مجاهدی، قسمتی از «رسائل» را در محضر آیت الله حسین علی منتظری و بخش هایی از «کفایه الاصول» را نزد آیت الله علی مشکینی آموخت.

ازدواج(1340)

ثمره این ازدواج چهار فرزند (دو پسر و و دو دختر) است.

ورود به درس فقه و اصول امام راحل(ره)(1333 تا 1340)

ایشان در 23 سالگی آموختن درس خارج فقه را نزد امام خمینی آغاز کرد و بخشی از اصول را نزد آیت الله محقق داماد فراگرفت. وی از محضر حضرت امام علاوه بر درس فقه، از جهات اخلاقی و عرفانی نیز استفاده می کرد.

ورود به درس فلسفه علامه طباطبایی(1333 تا 1340)

ایشان فلسفه و حکمت را نزد علامه طباطبایی فراگرفت. سپس در قزوین درس اسفار را به اتفاق سیدجلال آشتیانی، مهدوی کنی و باقری در محضر آیت الله ابوالحسن رفیعی آموخت. وی در همان سن در دبیرستان علوی تهران، درس شیمی و فیزیولوژی جانوری را نزد استاد روزبه و درس فیزیک را نزد استاد شهرتاش و قسمتی از ریاضی را نزد استاد خوشنویسان فراگرفت.

هجرت به تهران(1340)

آیت الله امامی کاشانی از سال 1340ش فعالیت های سیاسی خود را علیه رژیم با سخنرانی های خود در جلسات هفتگی و مساجد تهران آغاز کرد. هم زمان با سخنرانی های امام خمینی در قم و صدور اعلامیه های ایشان، وی نیز سخنرانی های خود را حول سخنان و بیانیه های امام آغاز کرد که برای رژیم مزاحمت هایی را دربرداشت. اوج این سخنرانی ها در پانزده خرداد بود.

همچنین آیت الله امامی کاشانی فعالیت های علمی خود را نیز ادامه دادند و در مدارس عبدالعظیم، مروی، مدرسه ی جنب مسجد آذربایجانی ها در بازار تهران و مسجد ابوالفتح خان در میدان خراسان، دروس شرح لمعه، رسائل، مکاسب، کفایه و منظومه را تدریس می کرد.

سفر به عتبات عالیات(1343)

-تولد فرزند ارشد ایشان آقای امیرحسین امامی(1343)

-صدور تلگراف تسلیت به امام خمینی در نجف به مناسبت درگذشت آیت الله محسن حکیم(1349)

أخذ اجازه شرعی از امام راحل(ره)( 24-8-1349)

نامه مندرج در صحیفه امام(ره) دراین باره: 489- گیرنده: ثقه الاسلام آقای آقا محمد امامی کاشانی- در ایران… 16/ شعبان/ 1390 قمری؛ معرّف: آقای توسلی محلاتی، آقای آقا شیخ غلام رضا کنی

سخنرانی های متعددی در مساجد تهران علیه رژیم شاه(1349تا 1350)

ایشان در این سال ها سخنرانی های متعددی در مساجد تهران از جمله مسجد هدایت، علیه رژیم ایراد می کرد و ضمن روشنگری مردم، به فعالیت های ضددینی رژیم حول محورهایی مانند انفال، ثروت های عمومی و تعلق آن به همه ی مردم، انتقاد از استعمار و توطئه آن علیه اسلام سخنانی بیان می نمود.

خودداری از سخنرانی در رادیوی وابسته به ساواک(1351)

در سال 1351 که ساواک فعالیت های سیاسی و سخنرانی های آیت الله امامی کاشانی را تحت نظر داشت، رادیو تلویزیون ملی ایران به او و شش نفر از وعاظ تهران از جمله مرتضی مطهری، دکتر جواد مناقبی، ناصر مکارم شیرازی، ابوالقاسم خزعلی و سید عبدالکریم هاشمی نژاد پیشنهاد کرد که هر کدام به مدت پنج شب سخنرانی نمایند. آنان به حیله ی رژیم پی بردند و هدف دستگاه از این توطئه را ایجاد تفرقه در میان روحانیون دانسته و از سخنرانی خودداری کردند.

سخنرانی در مسجد چهارراه کوکاکولای تهران(1355تا1356)

ایشان در این سال ها علاوه بر امامت جماعت، شب ها در مسجد چهارراه کوکاکولای تهران سخنرانی نمود. ظهرها هم در مسجد جلیلی تهران ـ که پیشنماز آن آیت الله مهدوی کنی بود ـ سخنرانی می کرد. وی یکی از سخنرانی های خود را در مسجد چهارراه کوکا کولا به تحلیل صلح امام حسن(ع) و پیروزی او علیه دیکتاتوری وقت اختصاص داد. هدف وی از این سخنرانی این بود که به مردم در مورد مبارزه با رژیم وعده پیروزی بدهد.

صدور حکم تبعید به گنبد کابوس توسط ساواک(1354)

در این سال به دلیل سخنرانی های متعدد ایشان علیه رژیم حکم تبعید آیت الله امامی کاشانی صادر شد اما به دلیل بی نظمی میان شهربانی و ژاندارمری، هر کدام دیگری را مسوول اجرای حکم دانسته و گمان نموده بودند که ایشان در گنبد اقامت دارند. پس از هجرت امام خمینی از نجف به پاریس، هنگامی که آیت الله امامی کاشانی تقاضای گذرنامه برای سفر به فرانسه نمود، در شهربانی پس از آگاهی از هویت واقعی او و از اینکه وی در تبعید نبود ابراز شگفتی کردند اما به دلیل اوضاع رو به زوال رژیم از پیگری آن منصرف می شوند.

تشکیل هسته مرکزی روحانیت مبارز تهران(1356)

همزمان با ورود آیت الله بهشتی از هامبورگ به ایران، آیت الله امامی کاشانی، همراه ایشان و آیت الله مهدوی کنی و آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی، هسته ی مرکزی روحانیت مبارز تهران را تشکیل دادند و مرتب علیه رژیم بیانیه صادر می کردند. آنها تهران را به چهار منطقه برای فعالیت های مبارزاتی خود تقسیم کرده بودند.

اعلام انزجار از مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات به امام(1356)

در سال 1356 روزنامه اطلاعات مورخه 17 دی ماه به روحانیت و حضرت امام خمینی توهین نمود. آیت الله امامی کاشانی همراه با برخی از روحانیون و علما، طی اعلامیه ای با اظهار تأسف از این اقدام گستاخانه رژیم، از اقدام مراجع عظام و طلاب در تعطیل کردن کلاس درس و اقدام مردم در تعطیل کردن کسب و کار تجلیل به عمل آوردند

ابراز انزجار از فاجعه کشتار مردم یزد، جهرم و اهواز توسط رژیم شاه(21-2-1357)

در فروردین سال 1357 در بحبوحه مبارزات ضد رژیم مردم، دستگاه حاکمه در شهرهای یزد، جهرم و اهواز به کشتار مردم دست زد. در 19 اردیبهشت 1357 آیت الله امامی کاشانی به اتفاق سایر همرزمانش ضمن ابراز انزجار از این فاجعه، مردم را به شرکت در مراسم بزرگداشت شهدای حادثه مزبور در مسجد جامع بازار تهران دعوت کردند.

ابراز انزجار از فاجعه سینما رکس(1357)

آیت الله امامی کاشانی همراه عده ای از روحانیون، طی اعلامیه ای، حادثه آتش سوزی در سینما رکس آبادان و کشتار مردم توسط مأمورین رژیم را محکوم کردند.

برپایی تظاهرات چهلمین روز فاجعه شهدای میدان ژاله(24-7-1357)

در شهریور 1357 رژیم حادثه جمعه خونین را در میدان ژاله تهران آفرید و آیت الله امامی کاشانی در تاریخ 17 / 7 / 1357 یعنی چهلمین روز شهادت مردم تهران، در تظاهراتی یاد شهدای مزبور را گرامی داشتند و با ارسال بیانیه روز دوشنبه 24 / 6 / 1356 را تعطیل و عزای عمومی اعلام کردند.

انتصاب به ریاست شورای عالی تبلیغات(25-11–1357)

نامه آیت الله امامی به امام خمینی برای تشکیل شورای عالی تبلیغات اسلامی:

بسمه تعالی.

محضر مقدس حضرت آیت الله العظمی امام خمینی- دام ظله العالی. بعد از تحیت و سلام، خاطر مبارک مستحضر است که حقیر مسئولیت تبلیغات اسلامی مستقر در مدرسه شهید مطهری را دارم، و کارهایی که انجام شده است خلاصه ای تقدیم می شود. و نظر به اینکه حوزه علمیه قم هم فعالیت تبلیغاتی داشته و دارد و نیز تبلیغات به خارج از کشور گسترش یافته است، ضرورت داشت شورایی تشکیل شود و کارهایشان هماهنگ و بهتر انجام گردد. لذا حجج اسلام آقایان: جنتی(عضو شورای نگهبان)، محمدجواد باهنر (عضو شورای انقلاب فرهنگی)، شرعی (نماینده جامعه مدرسین قم)، عبایی (از دفتر تبلیغات قم)، حقانی (رابط بین شورای عالی تبلیغات و شورای هماهنگی)، از همه شاخه های فرهنگی، نهادهای انقلاب قم و مدرسه شهید مطهری دعوت نمودم و شورای عالی به اضافه حقیر تشکیل گردید تا شورای هماهنگی شاخه های فرهنگی اسلامی را تغذیه نماید. اعضای شورا امیدوارند از رهنمودهای پدرانه رهبر عالی قدر بهره مند گردند- ادام الله ظلکم العالی. محمد امامی کاشانی

پاسخ امام(ره):

بسمه تعالی.

شورای مذکور مورد تأیید است و حضرات آقایان مذکور را می شناسم و مورد اعتماد هستند. امید است در این امر مهم کوشش نمایند و تبلیغات اسلامی را با همه ابعادش هر چه بهتر و بیشتر گسترش دهند و اشخاصی که برای این امر مهم تعیین می شوند اشخاص ارزشمند مورد اعتماد باشند. توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم. روح الله الموسوی الخمینی.

انتصاب به سرپرستی مدرسه عالی شهید مطهری توسط امام راحل(ره)(29-11-1357)

حکم امام(ره) به آقای محمد امامی کاشانی جهت نظارت بر مدرسه و مسجد سپهسالار:

بسمه تعالی.

جناب حجت الاسلام آقای آقا شیخ محمد امامی کاشانی- دامت افاضاته. لازم است جناب عالی تا تعیین تکلیف قطعی مدرسه و مسجد سپهسالار جدید، به امور آنجا- به طور کلی- نظارت نمایید و دفاتر آنجا و سایر امور مربوطه به آنجا را تحت نظر بگیرید. والسلام علیکم. روح الله الموسوی الخمینی.

تأسیس انجمن اسلامی دانش ­آموزان(1358)

– نمایندگی مردم کاشان در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی(1359)

– سفر به کشورهای پاکستان، هند و بنگلادش به منظور تشریح مواضع حق جمهوری اسلامی(10-1359)

در دی ماه 1359 آیت الله امامی کاشانی، همراه با برخی دیگر از نمایندگان مجلس از جمله دکتر متکی، به عنوان نمایندگان شهید رجایی و با پیام های ایشان عازم کشورهای پاکستان، هند و بنگلادش شدند تا مواضع به حق جمهوری اسلامی و نیز جنایات رژیم متجاوز عراق را برای مقامات این کشورها تشریح نمایند.

دیدار کارکنان و طلاب مدرسه عالی شهید مطهری با امام راحل(ره)(10-12-1359)

بخشی از سخنرانی امام در جمع مردم و کارکنان مدرسه شهید مطهری: بسم الله الرحمن الرحیم… من امیدوارم که خواهران و برادرانی که در مدرسه عالی شهید مطهری- رحمه الله- هستند و مشغول تحصیل و تبلیغ هستند توجه داشته باشند که مدرسه به اسم شهیدی است که برای اسلام مفید بود و نوشته های او و گفتار او مربی جوانان ما هست، و باید باشد. شما خواهرها و برادرها که در این مدرسه هستید برنامه تان را آنطور تنظیم کنید که از بین شما مطهری ها، یا یک مطهری، پیدا بشود. عزمتان جزم این معنا باشد، و توجه تان به خدا و اعمالتان خالص برای خدای تبارک و تعالی. جدیت کنید که در آن مدرسه که هستید تحصیل کنید. و بالاتر از تحصیل، تهذیب اخلاق [است ]. اسلامی باشید و علوم اسلامی را با نفوس اسلامی تکمیل کنید…

انتصاب به سمت نمایندگی ولی فقیه درشهربانی(28-3-1359)

حکم امام راحل(ره) برای انتصاب آقای امامی کاشانی به سمت نماینده ولی فقیه درشهربانیبسم الله الرحمن الرحیم. جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمد امامی کاشانی- دامت افاضاته. جنابعالی به نمایندگی از طرف اینجانب در شهربانی منصوب می شوید تا با همکاری حضرات آقایان نمایندگان اینجانب در ارتش و ژاندارمری و سپاه پاسداران و هیأتی از اعضای مسلمان متعهد و مسئول نیروهای انتظامی که مورد قبول اکثریت آقایان محترم باشند، سازمانی جهت بررسی امور نیروهای مسلح تشکیل دهید. این سازمان موظف است آنچه را که در ارتش و شهربانی و ژاندارمری و سپاه پاسداران می گذرد، به بهترین وجه و با کمال دقت بررسی نموده و گزارشات هفتگی را برای اینجانب ارسال دارد. افراد قوای انتظامی موظفند با کوشش و جدیت با آقایان همکاری نمایند. والسلام علیکم. روح الله الموسوی الخمینی.

-استعفای از نمایندگی ولی فقیه درشهربانی(19-3-1360)

– امامت نماز جمعه تهران(8-8-1360تا کنون)

-تأسیس دیوان عدالت اداری(1361)

انتصاب در ستاد پیگیری فرمان هشت ماده ای توسط امام راحل(ره)(4-10-1361)

حکم امام راحل(ره) برای تعیین اعضای «ستاد پیگیری فرمان هشت ماده ایبسم الله الرحمن الرحیم. حضرات آقایان حجج اسلام، آقایان: موسوی اردبیلی «رئیس دیوان عالی کشور»، میرحسین موسوی «نخست وزیر»، امامی کاشانی «رئیس دیوان عدالت اداری»، محقق «رئیس بازرسی کل کشور»، ناطق نوری «وزیر کشور» و آقازاده «وزیر مشاور»، با اکثریت آرا حق دارند متخلف یا متخلفین را پس از تشخیص، عزل نمایند. توفیق آقایان را از خداوند متعال خواستارم. روح الله الموسوی الخمینی.

انتصاب به تولیت مدرسه و مسجد شهید مطهری توسط امام راحل(ره)(12-10-1361)

حکم امام راحل(ره) برای انتصاب آقای محمد امامی کاشانی به تولیت مدرسه و مسجد شهید مطهری: بسم الله الرحمن الرحیم. جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمد امامی کاشانی- دامت افاضاته. جنابعالی را به سمت تولیت مدرسه و مسجد شهید مطهری منصوب می نمایم. امیدوارم امور آن مدرسه و مسجد را با دقت تمام تحت نظر گرفته و با کمال جدیت خدمات شایسته خود را بدان مدرسه ادامه دهید. توفیق جنابعالی را در خدمت به اسلام و مسلمین خواهانم. روح الله الموسوی الخمینی.

سه دوره نمایندگی مردم تهران در خبرگان رهبری(1362تا کنون)

– تأسیس رشته علوم و معارف اسلامی(1363)

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، نیاز به نیروی انسانی متعهد، متدین و کارآمد در تمامی عرصه های فرهنگی، علمی و اجتماعی توسط دلسوزان انقلاب احساس گردید و لذا آیت الله امامی کاشانی بنابر ضرورت اصل تربیت در سنین نوجوانی، پیشنهاد تأسیس رشته علوم و معارف اسلامی را در سطح دوره متوسطه آموزش و پرورش ارائه نمود. بر همین اساس شورای عالی آموزش و پرورش در سیصد و چهل و دومین جلسه خود در تاریخ 9 / 3 / 63 اساسنامه رشته علوم و معارف اسلامی را به تصویب رساند و به مدرسه عالی شهید مطهری ابلاغ نمود. اولین دبیرستان معارف شهید مطهری در سال 1364 در تهران و مشهد تأسیس گردید و به مرور به گسترش این دبیرستان ها در شهرهای مختلف اقدام نمود تا آنجا که شورای عالی آموزش و پرورش در سال 1374 با توجه به آثار و برکات و استقبال خانواده ها و دانش آموزان از این رشته، رشته علوم ومعارف اسلامی را به عنوان یک رشته مستقل در شاخه نظری دوره متوسطه در کنار رشته ریاضی، تجربی و انسانی به رسمیت شناخت. اکنون بیش از 32 دبیرستان معارف زیر نظر آیت الله امامی فعالیت می نمایند.

حضور در کنار رزمندگان اسلام در سال های جنگ تحمیلی

آیت الله امامی کاشانی در طول جنگ تحمیلی به کرات در جبهه های حق علیه باطل حضور یافتند. فعالیت جهادی ایشان به حضور در جبهه خلاصه نشده و شاگردان ایشان در مدرسه عالی شهید مطهری(ره) با ارشاد ایشان در جبهه ها حضور دائمی داشتند. شهادت بسیاری از این عزیزان که در حکم فرزند حضرت آیت الله امامی بودند گواه این حضور است.

طلاب شهید مدرسه عالی شهید مطهری از این قرار است: محسن گردن صراحی، ایوب پورخوش سعادت، علیرضا کوهی، مسعود یزدانمهر، سید محمد حسین موسوی جزایری، بهرام حجتی گیلانی، احمد فرگاه، سید احمد سیرین اردبیلی، عبدالرحیم بزرگی مقدم، روح الله خادمی، سیدکمال خالقی، محمد علی دباغی، محمدرضا غزنوی، یحیی قاسم پور گنجی و سیداسماعیل قریشی. همچنین صادق گنجی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در پاکستان که توسط سپاه وهابی صحابه به شهادت رسید.

آیت الله امامی کاشانی در پیام تسلیت به خانوادة شهید محمد علی دباغی که از شاگردان ممتاز و نمونه مدرسه عالی شهید مطهری بود فرمودند: «فرزندم محمد علی، تو امید من و امید مدرسه عالی شهید مطهری بودی»

انتصاب در شورای نگهبان توسط امام راحل(ره)(11-4-1362)

حکم امام راحل(ره) برای انتصاب آیت الله امامی کاشانی به عضویت در شورای نگهبانبسم الله الرحمن الرحیم. جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمد امامی کاشانی- دامت افاضاته. طبق اصل نود و یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی که به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها شورایی تشکیل می شود و انتخاب اعضای فقهای آن شورا بر طبق شرایط تعیین شده به عهده اینجانب می باشد، بدین وسیله جنابعالی را به عنوان یکی از شش فقیه به عضویت شورای نگهبان منصوب می نمایم. از خدای تعالی موفقیت هرچه بیشتر شما را خواستارم. روح الله الموسوی الخمینی.

عضویت در مجمع تدوین متمّم قانون اساسی به حکم امام خمینی(ره)(4-2-1368)

بسم الله الرحمن الرحیم. جناب حجت الاسلام آقای خامنه ای ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران- دامت افاضاته. از آنجا که پس از کسب ده سال تجربه عینی و عملی از اداره کشور، اکثر مسئولین و دست اندرکاران و کارشناسان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر این عقیده اند که قانون اساسی با اینکه دارای نقاط قوّت بسیار خوب و جاودانه است، دارای نقایص و اشکالاتی است که در تدوین و تصویب آن به علت جوّ ملتهب ابتدای پیروزی انقلاب و عدم شناخت دقیق معضلات اجرایی جامعه، کمتر به آن توجه شده است، ولی خوشبختانه مسئله تتمیم قانون اساسی پس از یکی- دو سال نیز مورد بحث محافل گوناگون بوده است و رفع نقایص آن یک ضرورت اجتناب ناپذیر جامعه اسلامی و انقلابی ماست و چه بسا تأخیر در آن موجب بروز آفات و عواقب تلخی برای کشور و انقلاب گردد. و من نیز بنا بر احساس تکلیف شرعی و ملی خود از مدتها قبل در فکر حل آن بوده ام که جنگ و مسائل دیگر مانع از انجام آن می گردید. اکنون که به یاری خداوند بزرگ و دعای خیر حضرت بقیة الله- روحی له الفداء- نظام اسلامی ایران راه سازندگی و رشد و تعالی همه جانبه خود را در پیش گرفته است، هیأتی را برای رسیدگی به این امر مهم تعیین نمودم که پس از بررسی و تدوین و تصویب موارد و اصولی که ذکر می شود، تأیید آن را به آرای عمومی مردم شریف و عزیز ایران بگذارند.

الف- حضرات حجج اسلام و المسلمین و آقایانی که برای این مهم در نظر گرفته ام: 1- آقای مشکینی 2- آقای طاهری خرم آبادی 3- آقای مؤمن 4- آقای هاشمی رفسنجانی 5- آقای امینی 6- آقای خامنه ای.. . 13- آقای یزدی 14- آقای امامی کاشانی 15- آقای جنتی.. . که آقایان محترم از مجلس خبرگان و قوای مقننه و اجراییه و قضاییه و مجمع تشخیص مصلحت و افراد دیگر و نیز پنج نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس انتخاب شده اند. توفیق حضرات آقایان را از خداوند متعال خواستارم. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

تجدید حکم عضویت در شورای نگهبان(20-4-1368)

حکم رهبر معظم انقلاب برای ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبانبسم الله الرّحمن الرّحیم، حضرات آیات و حجج اسلام آقایان: حاج شیخ محمّد محمّدی گیلانی، حاج شیخ محمّد امامی کاشانی، حاج شیخ محمّد مؤمن قمی(دامت افاضاتهم)؛ با توجه به مفاد اصل نود و یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد شورای نگهبان، که به منظور صیانت از احکام مقدسه ی اسلام و قانون اساسی و عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آن ها تشکیل می گردد و نصب فقهای آن شورا به عهده ی رهبر است، و با عنایت به اینکه مدت عضویت آقایان محترم که با حکم حضرت امام خمینی رهبر کبیر و عظیم الشّأن(أعلی الله مقامه) منصوب گردیده اید، در تاریخ 26 / 4 / 68 پایان می پذیرد، مجدداً حضرات آقایان را به عضویت شورای مزبور منصوب می نمایم. از خدای متعال موفقیت روزافزون آقایان را خواستارم. سید علی خامنه ای)

فوت والده حضرت آیت الله امامی کشانی(29-11-1368)

پیام تسلیت مقام معظم رهبری به آیت الله امامی کاشانی به مناسبت درگذشت والده ایشانباسمه تعالی، حضرت آیت الله محمد امامی کاشانی دامت افاضاته، فوت والده مکرمه تان را به حضرت عالی و سایر بازماندگان تسلیت می گویم و مزید توفیقات شما را از خداوند متعال خواستارم. سید علی خامنه ای)

فوت عموی حضرت آیت الله امامی کاشانی(22-8-1370)

پیام تسلیت مقام معظم رهبری به آیت الله امامی کاشانی به مناسبت درگذشت عموی ایشانباسمه تعالی، آیت الله آقای محمد امامی کاشانی دام بقائه، مصیبت وارده به مناسبت درگذشت عموی محترمتان را به جناب عالی و سایر بازماندگان محترم تسلیت می گویم و برای ایشان غفران و رحمت الهی و صبر و توفیق برای حضرت عالی و خاندان مصاب از خداوند متعال خواستارم. سید علی خامنه ای

تأسیس مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج)(1371)

مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج) مؤسسه ای است غیر دولتی، که در سال 1371 با هدف ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی، اجتماعی و فرهنگی برای کودکان و بزرگسالان استثنایی توسط آیت الله امامی کاشانی تأسیس و در سال 1372 با راه اندازی 2 مرکز روزانه دخترانه و پسرانه برای افراد با کم توانی ذهنی بالای 14 سال فعالیت خویش را آغاز نمود.

تجدید حکم عضویت در شورای نگهبان(25-4-1374)

حکم مقام معظم رهبری در رابطه با انتصاب آقایان امامی کاشانی و محمّد مؤمن قمی به عنوان دو تن از فقهای شورای نگهبان: بسم الله الرّحمن الرّحیم، حضرات آیات و حجج اسلام آقایان حاج شیخ محمّد امامی کاشانی، حاج شیخ محمّد مؤمن قمی(دامه افاضاتهما)، با توجه به مفاد اصل نود و یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد شورای نگهبان که به منظور صیانت از احکام مقدسه اسلام و قانون اساسی و عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آن ها تشکیل می گردد و نصب فقهای آن شورا به عهده رهبر است و با عنایت به اینکه مدت عضویت آقایان محترم در تاریخ 25/ 4 / 1374 پایان می پذیرد مجدداً حضرات آقایان را به عضویت شورای مزبور منصوب می نمایم. از خدای متعال موفقیت روز افزون آقایان را خواستارم. سید علی خامنه ای)

سفر به اروپا و ملاقات و گفتگو با فلاسفه و دانشمندان مسیحی درباره موعود نهایی(1375)

تأسیس مرکز جامع توانبخشی نگین عصر در مشهد(1375)

در سال 1375 مرکز جامع توانبخشی نگین عصر در مشهد آغاز به کار کرد، که تاکنون نیز با گسترش خدمات کمی و کیفی، به فعالیت خود ادامه می دهد.

سفر به لبنان و مصر و ملاقات و گفتگو با دانشمندان اهل سنت و مسیحی(1376)

در این سفر آیت الله امامی با شخصیتهای بزرگ الازهر و لبنان همچون شیخ الازهر دکتر محمد سیدطنطاوی، د کتر احمد عمر هاشم، دکتر محمد عماره و جرج جرداق در زمینه منجی آخر الزمان و مهدی موعود(عج) صحبت نمودند. شرح این گفت وگوها که در کتاب خط امان به تفصیل آمده است.

تأسیس مرکز جامع توانبخشی ولیعصر(عج) تهران(1377)

مرکز جامع توانبخشی ولیعصر(عج) در تهران(بلوار کشاورز) با هدف ارائه خدمات تخصصی به کودکان CP و MR تأسیس گردید که به نوبه خود یکی از اولین مراکز جامع تخصصی در این زمینه در ایران بود.

تأسیس مرکز توانبخشی نگار عصر در کاشان(1377)

شعبه مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج) در شهرستان کاشان با اجرای طرح تحقیقاتی غربالگری نوزادان شروع به کار کرد و هم اکنون نیز مرکزجامع توانبخشی نگار عصر به منظور ارائه خدمات توانبخشی به نوزادان پرخطر و کودکان زیر 6 سال با مشکلات حرکتی و ذهنی در ساختمانی جدیدالاحداث به فعالیت خود ادامه می دهد.

کسالت حال و بستری شدن در بیمارستان برای عمل جراحی(اسفند1377)

آیت الله امامی به دلیل عارضه پیش آمده در یکی از بیمارستانهای تهران بستری و تحت عمل جراحی عروق قلبی قرار گرفتند. در زمان بستری، شخصیتهای مختلفی از جمله حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری از ایشان عیادت کردند.

بازسازی مسجد میرعماد کاشان(1378)

مسجد میرعماد کاشان یکی از قدیمی ترین و ارزشمندترین مساجد تاریخی کاشان با بیش از هشتصد سال قدمت است. این مسجد در میدان سنگ و مدخل ورودی بازار بزرگ و بازار مسگرهای کاشان قرار دارد. بنای اولیه آن مربوط به قرون ششم و هفتم هجری قمری است که محراب ارزشمند و تاریخی آن در سال 623 هجری قمری توسط “حسین بن عربشاه” یکی از هنرمندان خاندان مشهور ابوطاهر کاشانی ساخته شده است. خاندان آیت الله امامی کاشانی نسل در نسل تولیت این مسجد تاریخی را برعهده داشته اند و نسبت به تعمیر و بازسازی آن اقدام نموده اند. تعمیرات و بازسازی ابتدایی این مسجد در این سال و بازسازی بعدی این مسجد در سال 1390 صورت گرفت.

خروج از شورای نگهبان(12-5-1378)

حکم مقام معظم رهبری در این باره: بسم الله الرّحمن الرّحیم، حضرات آیات و حجج اسلام، آقای سید حسن طاهری خرم آبادی و آقای حاج شیخ رضا استادی(دامت افاضاتهما)، از آنجا که حضرات آیات، آقای حاج شیخ ابوالقاسم خزعلی و آقای حاج شیخ محمّد امامی کاشانی پس از چند دوره ی بابرکت عضویت در شورای محترم نگهبان، اکنون از عضویت آن شورای محترم کناره گیری کرده اند، این جانب با تجلیل و تقدیر از ایشان و خدمات دوران بیست ساله ی این مأموریت، شما آقایان را به عضویت در شورای نگهبان که مرکز صیانت از احکام مقدس اسلام و قانون اساسی در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است، منصوب می کنم. امید است حضور آقایان بازهم بر غنا و کمال آن شورای محترم بیفزاید. توفیقات همه ی حضرات را از خداوند متعال مسئلت می کنم.

آغاز تأسیس زائرسرای ولی عصر(عج) در مشهد اردهال(1381)

حرم نورانی سلطان علی بن امام محمد باقر علیه السلام همواره جایگاه راز و نیاز شیعیان بوده است. متاسفانه امکانات خدماتی این حرم مقدس بسیار ضعیف بوده و توان پذیرایی از زائرین را نداشته است. به منظور رفع این نقص آیت الله امامی اقدام به تاسیس زائرسرایی جهت اقامت زوار نمودند. این پروژه دارای بخش های متعددی است که بخشهای مختلف آن در سال های 1384، 1386 و آخرین بخش در سال 1390 به افتتاح رسید.

تأسیس مؤسسه توانبخشی نوید عصر در جنوب تهران(1- 4-1382)

مرکز جامع توانبخشی نوید عصر در جنوب تهران، به منظور ارائه خدمات تخصصی جامع به هموطنان جنوب و مرکز شهر تهران شروع به کار نمود. این ساختمان با لحاظ استانداردهای یک ساختمان توانبخشی مناسب توسط مؤسسه احداث گردیده است.

تأسیس مؤسسه توانبخشی امید عصر در تهران(1-7-1382)

مرکز جامع توانبخشی امید عصر به منظور ارائه خدمات جامع تخصصی با بهره گیری از رویکردهای مختلف درمانی جدید افتتاح گردیده است.

تأسیس مؤسسه توانبخشی فروغ عصر در شیراز(1-7-1384)

مرکز جامع توانبخشی فروغ عصر واقع در شیراز، به عنوان یکی از مراکز وابسته به مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج)، فعالیت های خود را در مهر ماه سال 1384 آغاز کرد. این مرکز با هدف تشخیص و مداخله زودرس به نوزادان پرخطر در جهت پیشگیری از بروز یا تشدید معلولیت آنان و همچنین تدارک خدمات فراگیر توانبخشی برای کودکان با مشکلات جسمی و ذهنی با مجوز از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی کشور فعالیت می نماید.

تأسیس زائر سرای حضرت ولی عصر در مشهد اردهال شهرستان کاشان(1-7-1393)

تأسیس مدرسه علمیه سطح عالی ابوتراب امامی کاشانی(ره) در شهرستان کاشان(1-7-1393)

تأسیس مجتمع مسکونی و پژوهشکده طلاب و اساتید حوزه های علمیه شهرستان کاشان