افتتاحیه درس خارج رسمی منطقه کاشان در مدرسه علمیه آیتالله ابوتراب امامی کاشانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی اجتماعی خط امان کاشان، افتتاحیه درس خارج رسمی منطقه کاشان با حضور نماینده ولی فقیه در کاشان و امام جمعه کاشان حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی ، استاد درس خارج حوزه علمیه قم حجتالاسلام عباس ساویز و جمعی از طلاب، اساتید و فضلای مدارس علمیه این منطقه برگزار شد.
معاون آموزش حوزه علمیه کاشان در این افتتاحیه، نبود درس خارج رسمی در مدارس علمیه را خلاء علمی برای طلاب و اساتید این منطقه دانست و اظهار داشت: در مدارس علمیه کاشان طی چند سال گذشته درس خارج به صورت غیرحضوری رسمی برگزار میشود.
در ادامه ی جلسه نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی اظهار داشت: یکی از ارکان اصلی فراهم کردن بستر اجتماعی برای ظهور حضرت ولیعصر (عج)، ایجاد رغبت و آشنایی مردم با دین اسلام است.
وی با اشاره به اینکه در آستانه یک تحول بزرگ در عالم هستیم و قرار است هشت میلیارد نفر مردم در جهان با اسلام آشنا شوند، ابراز کرد: گام نخست این مهم شناخت اسلام توسط طلاب و اساتید حوزههای علمیه و پس از آن انتقال به جهانیان است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به دعای «اللّهُمَّ إنّا نَرغَبُ إلَیکَ فی دَولَةٍ کَریمَةٍ»، یکی از راههای رغبت به مردم به اسلام را توجه به حدیث ائمه معصوم(ع) دانست و تصریح کرد: محاسن کلام اهل بیت(ع) را باید تبعیت و معارف را به تمام جهان برسانیم تا زمینه ظهور حضرت صاحبالزمان(عج) ایجاد شود.
وی تأکید کرد: اساتید و فضلای حوزه علمیه باید به طلاب جوان کمک کنند که زمینه لازم برای ترویج اسلام در جهان فراهم شود تا انشاءالله اگر امام زمان(عج) نیرو برای اقصی نقاط جهان خواستند، آن را از طلاب انتخاب نمایند.
نماینده ولی فقیه در کاشان، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط با جامعهسازی و تمدنسازی، یادآور شد: بخش قابل توجهی از این فرمایشات بر عهده حوزههای علمیه است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی، حضور طلاب و اساتید در درس خارج رسمی حجتالاسلام عباس ساویز را خواستار شد و گفت: طلاب و روحانیون میتوانند با توجه به احاطهای که این استاد حوزه به مباحث اصولی، فقهی و روش اجتهاد دارند، از ظرفیت موجود بهره ببرند.
در ادامه ی جلسه حجتالاسلام مهدی اسماعیلی در افتتاحیه «درس خارج رسمی» منطقه کاشان، ضمن برشمردن برکات حضور حضرت آیت الله امامی کاشانی(ره) در مجامع علمی و حوزوی منطقه کاشان، بابت عدم استفاده مجریان امر از ظرفیت والای حضرت آیت الله امامی کاشانی(رحمت الله) در کاشان آنطور که شایسته و بایسته میبود اظهار تأسف نمود و همچنین اشاره نمودند که با توجه به پیشینه مذهبی، دینی و به ویژه علمی که در کاشان وجود داشته، این منطقه باید دستکم دارای ۱۰ کرسی علمی در مدارس علمیه باشد.
وی تأکید کرد: کرسیهای علمی کاشان باید همانند گذشته ارتقا یابد، اگرچه سخت اما شدنی است و باید برای تحقق و اجرایی شدن این مهم گام برداریم.
وی یادآور شد: اکنون نخستین کرسی درس خارج رسمی در کاشان آغاز شده، اما کرسیهای درسهای علمی در کاشان همچنان پا برجا بوده، هست و خواهد بود.
مدیر حوزه علمیه منطقه کاشان، از طلاب، اساتید و فضلا این منطقه خواست کرسیهای علمی رسمی دیگری را نیز برای مدارس علمیه کاشان درخواست کنند تا فضای علمی گذشته کاشان دوباره احیا شود.
وی خاطرنشان کرد: منطقه کاشان دارای علمای معاصر متخلق و موثر با پیشینه درخشان بوده و تمامی فضلا و اساتید حوزه علمیه این منطقه، دانشمندان و علمای دینی را به یاد دارند.
و در بخش پایانی جلسه حجتالاسلام والمسلمین عباس ساویز اظهار کرد: یکی از بحثهای اجتهادی مورد نیاز فعلی، روششناسی به شکل تفصیلی، هوشمند، روشمند و بهروز است که البته چند سالی در حوزه ایجاد شده اما هنوز ساماندهی نشده است.
وی از برگزاری یک دوره کامل اصول به صورت مختصر و مفید پنج یا شش ساله برای طلاب و روحانیون منطقه کاشان خبر داد و گفت: در درس خارج رسمی اجتهاد تقلید با محوریت عروهالوثقی امام خمینی(ره) تدریس میشود.
استاد خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: درس خارج رسمی صرفا بحثی علمی و هدف از برگزاری آن رسیدن به اجتهاد است چرا که این توانمندی در طلاب و فضلای منطقه کاشان وجود دارد اما لازمه آن مطالعه، نظم و انضباط، تقریرنویسی و مباحثه است.
وی مباحث اصولی و کاربرد آنها در فقه را از دیگر مولفهها در درس خارج رسمی برشمرد و گفت: برای تشویق حضور طلاب و اساتید، امتیازهایی در نظر گرفته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ساویز، برگزاری دورههای ارتقایی در طول سال مانند مدارس علمیه در شهرهای بابل و کرمانشاه را از جمله مزایای شرکت در درس خارج رسمی برشمرد.
وی در نظر گرفتن امتیاز برای امتحانات شفایی را نیز از دیگر مزایای حضور طلاب و اساتید در کلاسهای درس خارج رسمی بیان کرد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیانات امام راحل، یادآور شد: حضرت امام خمینی(ره) فرمودهاند «لازم است علما و مدرسین محترم نگذارند در درسهایی که مربوط به فقاهت است و حوزههای فقهی و اصولی از طریقۀ مشایخ معظم که تنها راه برای حفظ فقه اسلامی است منحرف شوند و کوشش نمایند که هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتکار و تحقیقها افزوده شود و فقه سنتی که ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن ارکان تحقیق و تدقیق است، محفوظ بماند و بر تحقیقات اضافه گردد.»
وی همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حوزههای علمیه، خاطرنشان کرد: معظمله فرمودهاند «حوزههای علمیه باید خود را سربازان نظام بدانند، برای نظام کار کنند، برای نظام دل بسوزاند، در خدمت تقویت نظام حرکت کنند؛ و این درست عکس آن چیزی است که سیاست سرویسهای امنیتی انگلیس و آمریکا و اسرائیل و دیگران و دیگران دنبال میکنند. آنها تلاش میکنند بلکه بتوانند یک منفذی پیدا کنند. باید درس بخوانید، بنده از دوران مبارزات، خودم درگیر مبارزات بودم. در مشهد درس مکاسب و کفایه میدادم. خیلی از شاگردهای ما درگیر مبارزات بودند. از بس گرم کارهای مبارزاتی میشدند، به نظرشان میآمد که این حرفهای مکاسب و استدلالهای کفایه فایدهاش چیست. مکرر بنده به آنها میگفتم: آقاجان! بیمایه فطیر است؛ باید مایه پیدا کنید. اگر مایه پیدا کردید، آن وقت میتوانید در منصب و جایگاهی مثل جایگاه امام بزرگِ عالیمقام، این حرکت عظیم را انجام دهید.