حمایت های مرکز خدمات از طلاب بر اساس اصل هدفمندی/ تنظیم سند راهبری امور خانواده طلاب
معاون معیشت و خانواده مرکز خدمات به طرح هدفمندی خدمات اشاره کرد و گفت: در این طرح تلاش شده است ارائه خدمات متناسب با میزان نقشآفرینی طلاب و روحانیون در مسیر تحقق رسالتهای حوزوی و نیاز ایشان باشد و مرکز خدمات این طرح را سرلوحه برنامههای خود قرار داده است.
حجت الاسلام و المسلمین علائیان در گفت گو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به فعالیتهای حمایتی مرکز خدمات از طلاب و اساتید و خانواده های حوزویان،بیان کرد: مرکز خدمات حوزههای علمیه در سال ۱۳۷۰ با درایت و دوراندیشی مقام معظم رهبری تأسیس شد تا با کاهش مشکلات طلاب و روحانیون، آنان با دغدغه کمتری به امور حوزوی خود بپردازند.
وی افزود: فعالیتهای حمایتی از طلاب و اساتید در دوران امام راحل نیز انجام میشد و از سوی برخی از علما و مراجع نیز در نجف به شکل شخصی انجام میگرفت ولی شاید بتوان گفت در طول تاریخ حوزههای علمیه، این شیوه و روش بیبدیل بوده است و اقداماتی که تحت امر مقام معظم رهبری در این حوزه به منظور ارتقای جایگاه و سطح حوزه و حوزویان انجام شده است با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست.
معاون معیشت و خانواده مرکز خدمات تصریح کرد: طلاب و روحانیون برای موفقیت در انجام رسالت دینی خویش، بایستی هم خود در این عرصه پیشگام و الگو باشند و هم نسبت به آموزش و تربیت عموم جامعه اقدامات اساسی انجام دهند. بنابراین همسر و فرزندان طلاب و روحانیون بایستی هم در بعد درونی در زندگی خویش موفق بوده و خانواده تراز باشند و هم در بعد بیرونی نسبت به انجام رسالتهای فرد حوزوی، مانع وی نبوده بلکه یاری گر باشند.
وی با اشاره به برنامههای خانواده محور مرکز خدمات گفت: تجلیل از همسر و فرزندان ممتاز تحصیلی طلاب و روحانیون، برگزاری کارگاههای مشاوره قبل و بعد از ازدواج، همایش پیوندهای آسمانی ویژه زوجهای جوان طلبه و برگزاری اردوهای خانوادگی و مسابقات قرآنی و ورزشی ویژه خانوادهها بخشی از فعالیتهای فرهنگی مرکز خدمات ویژه خانوادهها هستند.
حجت الاسلام و المسلمین علائیان بیان کرد: از مهمترین حیطههای کاری مرکز، عرصه معیشت و توانمندسازی است که به استناد اساسنامه خود مسئولیت تأمین بخشی از خدمات رفاهی مورد نیاز طلاب و روحانیون حوزههای علمیه و خانواده آنان جهت ایجاد آرامش فکری و تقویت توان تحصیلی آنها را بر عهده دارد و به استناد بیانیه مأموریت خود، در تلاش برای تأمین نیازهای اساسی زیستی روحانیون و خانوادههای ایشان است.
وی با اشاره به محورهای فعالیت مرکز خدمات در زمینه معیشت و توانمندسازی خانوادههای طلاب گفت: آموزش خانوادههای طلاب با مقوله مدیریت اقتصاد خانواده؛ ایجاد و توسعه مهارتهای مشاغل خانگی و رفع نیازهای اقتصادی اجتماعی خانواده توسط خودشان؛ فراهمسازی بسترهای اشتغال و کارآفرینی خانواده طلاب در عرصههای اقتصادی و تولید و ارائه تسهیلات بهمنظور توسعه فضای کسبوکار مشاغل خانگی از جمله این محورها هستند.
معاون معیشت و خانواده مرکز خدمات به طرح هدفمندی خدمات اشاره کرد و افزود: در این طرح تلاش شده است ارائه خدمات متناسب با میزان نقشآفرینی طلاب و روحانیون در مسیر تحقق رسالتهای حوزوی و نیاز ایشان باشد و مرکز خدمات این طرح را سرلوحه برنامههای خود قرار داده است.
وی گفت: مرکز خدمات حوزههای علمیه با ارتقای مستمر رویکرد خود، به تدریج به سمت «رویکرد رسالت محور» در حرکت بوده و بر پشتیبانی و مانع زدایی از تحقق رسالتهای حوزه و روحانیت، متمرکز شده است تا خدمات خود به جامعه هدف را بر طبق میزان تلاش افراد در زمینه تحقق رسالتهای روحانیت و اقامه دین مبین اسلام ارائه نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین علائیان تصریح کرد: مرکز برای دستیابی به چشمانداز خود با رویکرد هدفمندسازی خدمات میکوشد تا نیازهای اساسی طلاب جامعه هدف را بهگونهای برآورده سازد که زمینهساز مانع زدایی به منظور تحقق مأموریتهای حوزه و حوزویان گردد.
وی ابراز داشت: هدفمندی به معنای جهت دادن حمایتها است و تلاشی است در جهت کسب اطمینان از اینکه مؤثرترین افراد در انجام رسالت حوزوی خود طبق یک اولویتبندی و نگاه اثربخشی با در نظر گرفتن مؤلفهها در اولویت دریافت خدمات و مساعدتها قرار گیرد.
معاون معیشت و خانواده مرکز خدمات گفت: طبیعتاً تحقق مسئله مهم هدفمندی در مرکز نیاز به برنامهریزی و هدفگذاری داشته که به حتم این هدفگذاری کمک میکند تا با برداشتن قدمهایی و دنبال کردن یک برنامه مشخص و «پیوسته انجام دادن آن» به موفقیت برسیم. الحمدلله امروز این تغییر رویکرد در اسناد بالادستی مرکز از قبیل بیانیه مأموریت، چشمانداز، و سیاستهای سند راهبردی، برنامهریزی و فرایند نگاریها و حتی در اجرا قابل مشاهده است که بر اساس همین رویکرد هدفمندی، عموم طلاب و روحانیون مشمول حداقل خدمات ضروری (نظیر پایه و بیمه مازاد درمان) خواهند بود؛ اما برخورداری بیشتر از خدمات شامل کسانی خواهد شد که نقش آفرینی و کارآمدی ایشان در پیگیری نیازهای جامعه و نظام اسلامی احراز گردیده و در ایفای شئون حوزوی نقش مؤثری داشته است.
وی با اشاره به تنظیم سند راهبری امور خانواده طلاب، اظهار کرد: امیدواریم نقشی که در حمایت از خانواده طلاب داریم، به ما در پیشگیری از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه کمک کند و خانواده طلاب را در اجرای این طرحها یاریرسان باشد.